HTML

Ekhinda gyermekei: A Lázadás

Ekhidna, minden szörnyek ősanyja a görög mitológiában az ókori világ legvisszataszítóbb teremtése. Kétó leánya és Tüphón felesége volt, akitől több gyermeke is született. Arca szépséges nimfa arca volt, de teste kígyóé, és így nyelve is sziszegő kígyó-nyelvként nyúlt ki szájából. Neve viperát jelent. Zeusz megkímélte Ekhidna és szörny gyermekei életét, hogy a jövő hőseinek is akadjon munkája. Ekhidna gyermeke volt a Nemeai oroszlán, Kerberosz, Ladón, a khimaira, a szphinx és a lernéi hidra, a Prométheusz máját marcangoló keselyű, az erümanthoszi vadkan, illetve Phaia, a krommüóni vademse. Másik bolygó, de egy új föld. 65 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszokat eltörölte a Föld színéről egy asztreoida. Egy ismeretlen idegen faj viszont pár száz dinoszauruszt még a katasztrófa előtt elvitt egy másik bolygóra ismeretlen célból. 2156 A Földön élő állatok többsége kipusztult, az emberiség éhezik. Egy kapzsi nagyvállalat felfedezi az Ekhinda bolygót, és ezzel egy kimeríthetetlen húsforrást. A jelen: Egy tudóscsapat felfedezi a bolygón intelligens dinoszauruszok egy elárvult példányát, közben a cég zsoldosai a bolygón fokozzák a vadászatot, ezzel veszélyeztetve az élővilág jövőjét.

Friss topikok

Címkék

2. A Kívülálló

Néma Bob 2011.10.16. 08:27

 A két corondraco felbőgött, leszegte a fejét, majd egymásnak rontott. A fejük csontrepesztő csattanással ütközött. A corondracok kétlábú dinoszauruszok voltak. A fejükön koronaszerű csontkinövések meredeztek, amik minden hímnél más volt, mint az embereknél az ujjlenyomat.

A két hím egy jó ideig egymásnak feszült, mire a gyengébbik megadóan felhorkantott. A győztes hátralépett, felszegte fejét és feltrombitált, miközben a vesztes elrohant.

A nőstények köré gyűltek, és csatlakoztak hozzá.

Cody elégedett volt. A nő kikapcsolta a kamerát, és lemászott a magaslesről. Most először sikerült lefilmeznie a corondraco-k párzási rituáléját. Az egyetemen örülni fognak ennek.

Ahogy a Koronásról kapott híreknek is.

A kis sapiosaurus nagyon gyorsan fejlődött. Már a nő hasáig ért. A fején és a karján lévő pihék pedig lassan színes tollakká alakultak. A problémamegoldó képessége és az intelligenciája sokat fejlődött, de kiderült valami amire Cody nem számított.

A nő egyszer bement a sapiosaurus szobájába, és látta, hogy a falra felkarcolta egy fortoceratops elnagyolt képét. Este Koronásnak ott hagyott egy doboz zsírkrétát. Másnap reggel a képet kiszínezve találta.

– Koronás! – kiáltott fel.

Az ifjú sapiosaurus valahol a közelben játszott. Gyakran kihozta John vagy ő a terepmunkákra, és általában nem kóborolt el.

Ha elsőre nem is, de a második felszólításra mindig odajött.

– Koronás! – de az apróság sehol sem volt. A nő úgy érezte, hogy a szíve hevesebben kezd verni. A szavannán nem lehet. A tőle balra elterülő erdő felé fordult. Csak odamehetett.

 

Koronás tudta, hogy ott ahol van az az Erdő, és hogy Fák alkotják. Beleszimatolt a levegőbe, és érezte a korhadó avar és a virágok illatának keverékét. Hallotta a fákon élő teremtmények hangjait. Továbbment, látta, a levelek alatt bujkáló hatalmas csótányokat és százlábúakat, átsétált egy kidőlt farönk alatt, majd belevetette magát az aljnövényzetbe.

Élvezte. A szíve vadul vert az új érzések hatására. Itt született.

Örömébe felrikkantott, amikor meglátta a tavat. Egy kisebb folyó táplálta, mellette pedig egy vastagtörzsű fa nőtt, amiről liánok lógtak a tó vízébe. A parton egy különös teremtmény állt. Hosszú gazellára emlékeztető lábai voltak. A szája csőrszerű volt, a nyakát pedig a koponyájából kiinduló gallér takarta. A sapiosaurus közelebb lépett a lényhez, és köszöntésképpen feltrillázott. Az állat ránézett, majd felhorkantott. Koronás tudta, hogy el akarja kergetni.

A Koronás hátrálni kezdett, és felugatott. Remélte, hogy Cody az ember, az ő védelmezője hamarosan ide jön. Az állat leszegte a fejét, majd felbőgött.

A lombok közül lecsapott egy árny az állatra. Az sarkon fordult, majd berontott az erdőbe, viszont a titokzatos támadó hoppon maradt. Hasra esett, de feltápászkodott. A vadállat körülnézett. A testét piszkoszöld tollak borították. Az ujjainak végén pedig jókora, hajlott karmok voltak. Kitátotta hosszú, éles fogakkal teli pofáját, és rásziszegett. A sapiosaurus azonnal sarkon fordult, és rohanni kezdett, de a karmos gyilkos a nyomában volt.

 

Cody, meghalotta Koronás sikolyait és egy olyan hangot, mintha egy kés súrlódott volna a fémen. A nő a hang irányába kezdett el futni. Lebukott egy kidőlt fatörzs alatt. Pontosan belerohant a rémült Koronásba. A nő karjai ösztönösen a fiatal sapiosaurus nyaka köré fonódtak. A farönkre pedig egy ismerős lény ugrott. Egy messoraptor.

A lény fenyegetően felrikoltott, majd a nő elé tett pár lépést. Ember nagyságú lehetett, de Cody tudta, hogy a karmaival képes kibelezni egy embert. A teremtmény széttárta a karjait, felfedve a rajta növő fejlett evezőtollakat. A teremtmény valószínűleg már ismerte az embereket, hisz támadás helyett csak felrikoltott.

Cody csak hátrált, érezte, hogy hangosabban ver a szíve, ahogy Koronásé is, aki a lény felé fordította a fejét és dacosan felugatott. A messoraptor elrugaszkodott, és ugrott. Szinte átrepült a levegőn. A nő hátraugrott, de hirtelen a levegőn átsüvített egy újabb árnyék, ami oldalba kapta a szörnyeteget. A messoraptor a bal oldalán ért földet, a tüdejéből egy dárda állt ki. A fák közül tíz-tizenkét alak közeledett. Sapiosaurusok voltak, csak a kezeikben dárdákat és pányvákat tartottak. A bőrüket kék és piros rajzolatok borították. A fejükön lévő tollak alapján mind hímek voltak. A lények legyező alakzatba álltak, a nőre és Koronásra szegezve fegyvereiket.

A dinoszauruszok vezére előrelépett, aztán Codyra szegezte a fegyverét, majd maga felé intett. Valószínűleg Koronást akarták. A nő nem tudta, hogy mi lesz az ő sorsa, hogy ha odaadja nekik a fiatal dinoszauruszt, ami hozzásimult, és felrikoltott.

Lehet oda kellene adnia ennek a törzsnek?

A hím parancsolóan felugatott, majd megint maga felé mozdította a fegyverét.

Előrelépett, és beleszimatolt a levegőbe, majd felszisszent…

Cody tudta, hogy a sapiosauruszoknál ez az undor jele.

A csapat többi tagja utánozta a hangot, aztán egyenként felvakkantottak, majd sarkon fordultak. Pillanatok múlva Koronás és Cody maradtak csak ott. A nő ekkor jutott lélegzethez, amikor meglátta a messoraptor hulláját és a belőle kiálló dárdát.

 

A nő berontott a kutatóközpontba. A központ egy félig a földbe süllyesztett bunker volt, távol Ripvilletől és a feldolgozóközponttól. A tetőt zsúpfedél borította. A nő végigsietett a bejáratot az irányítóteremmel összekötő folyosón. Koronás előbb kiúgrott a kezéből. John azonnal megfordult, és felrikkantott.

– Na haza jöttél? – kérdezte. Koronás felugrott, majd felugatott, és lekuporodott. John odalépett a hűtőhöz, és belenyúlt. Egy dobozt vett elő, kinyitotta, és elővett belőle egy fehér kukacot és Koronás felé nyújtotta. A fióka felugrott, és kikapta a férfi kezéből az ízletes falatot. - Eddig azt hittem, hogy olyan mint a kutyám, de most már olyan mintha a gyerekem lenne.

Cody leült egy székre és kifújta magát.

– Valami gond van? – kérdezte John. Felállt, és töltött a nőnek egy pohár vizet. Cody elfogadta, és belekortyolt. John megbizható fickó volt, ha kellett fanatikus. A nő látta, hogy a sapiosaurus épp kinyítja a szobája ajtaját, majd besurran. Nem sokára egy rajzlappal és egy maréknyi zsírkrétával jött ki. Amiket aztán lerakott a földre és rajzolni kezdett.

– Koronás beszökött az erdőbe, amikor a Corondracokkat filmeztem – mondta a nő. – Én utána eredtem. Megtaláltam, de a messorraptor ránk támadt. Egy kicsi hiányzott, hogy ne mi legyünk az ebédje. Felénk ugrott, de ekkor egy dárda még a levegőbe leterítette.

John felhúzta a szemöldökét.

– Egy dárda? – kérdezte.

A nő bólintott, közben ránézett Koronásra, aki éppen rajzolt valamit. Lassan kirajzolódott egy sapiosaurusnak a képe.

– Igen, eszközhasználó sapiosaurusok voltak. Valószínűleg a kontinens északi partvidékéről.

– Ha betévednek az UAP területére, akkor nekik végük… – mondta a férfi, majd aggodalmasan a fiatal sapiosaurus felé nézett. – Koronásra, hogy reagáltak?

– Agresszívan, szerintem nem tekintik maguk közé valónak.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://planetekhinda.blog.hu/api/trackback/id/tr393306188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása