HTML

Ekhinda gyermekei: A Lázadás

Ekhidna, minden szörnyek ősanyja a görög mitológiában az ókori világ legvisszataszítóbb teremtése. Kétó leánya és Tüphón felesége volt, akitől több gyermeke is született. Arca szépséges nimfa arca volt, de teste kígyóé, és így nyelve is sziszegő kígyó-nyelvként nyúlt ki szájából. Neve viperát jelent. Zeusz megkímélte Ekhidna és szörny gyermekei életét, hogy a jövő hőseinek is akadjon munkája. Ekhidna gyermeke volt a Nemeai oroszlán, Kerberosz, Ladón, a khimaira, a szphinx és a lernéi hidra, a Prométheusz máját marcangoló keselyű, az erümanthoszi vadkan, illetve Phaia, a krommüóni vademse. Másik bolygó, de egy új föld. 65 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszokat eltörölte a Föld színéről egy asztreoida. Egy ismeretlen idegen faj viszont pár száz dinoszauruszt még a katasztrófa előtt elvitt egy másik bolygóra ismeretlen célból. 2156 A Földön élő állatok többsége kipusztult, az emberiség éhezik. Egy kapzsi nagyvállalat felfedezi az Ekhinda bolygót, és ezzel egy kimeríthetetlen húsforrást. A jelen: Egy tudóscsapat felfedezi a bolygón intelligens dinoszauruszok egy elárvult példányát, közben a cég zsoldosai a bolygón fokozzák a vadászatot, ezzel veszélyeztetve az élővilág jövőjét.

Friss topikok

Címkék

3. Hívatlan vendégek

Néma Bob 2011.10.16. 21:33

 A légpárnás pillanatok alatt kisiklott a feldolgozó kapuján, és ívesen balra kanyarodott. A jármű robusztus volt, terepszínű. A tetején pedig egy jókora sínágyú trónolt, amit egy Simmons nevű fickó kezelt. Magas, tagbaszakadt, fekete bőrű fickó volt. A szemét egy jókora napszemüveg fedte, a szájából pedig egy fogpiszkálót tartott.

Harrigen úgy érezte, hogy felkavarodik a gyomra, ahogy a légpárnás megugrott, majd lesuhant a domboldalon. Hátra pillantott, a másik három jármű szerencsére a nyomában volt, az égen pedig két Raptor repült, egymással egy vonalban.

– Legyező alakzatba – mondta a zsoldos. A láthatáron már feltűnt a hastatitan csorda. Ahogy a leírásokat olvasta ezek a behemótok voltak a bolygó legnagyobb szárazföldi állatai. Hosszú nyakú növényevők voltak, nehéz testüket négy oszlopszerű láb tartotta. A hátukon hatalmas tüskék meredeztek, vastag farkuk végén pedig egy kalapácsszerű csontképződmény volt. 15-20 állatot számolt össze, nem régibben hatoltak be az UAPC területére, elég ritkán lehetett egy példányt is látni. Több tonna steaknek való a földre.

A légpárnások szétválltak, a raptorok pedig előrerepültek. A jobb oldali terepjáró azonnal elindult a csorda utolsó állata felé, ahogy a másik is tette. Harrigen járműve továbbra is előre tartott. Pillanatok múlva már érezte a felhevült hüllők bűzét.

Az egyik óriási állat rémülten felbögött, majd közelebb húzódott a társaihoz. A csorda többi tagja is nyugtalan lett. A Raptorok a hastatitanok felé értek, és elkezdték az infravörös hullámok sugárzását. A teremtmények felbőgtek fájdalmukban, ahogy a számukra hallható hangok eljutottak a fülükbe. Lassan elindultak jobbra, a feldolgozó felé.

- Máskor is legyen ilyen jó napunk – kurjantott fel a terepjáró sofőrje. Majd tolatni kezdett, és elindult a feldolgozó felé. Harrigan elvigyorodott. A Földön is jó volt a fizetése, de meg is kellett érte küzdenie, itt meg... Csupán terelgetnie kellett az állatokat, és a feldolgozott húsért neki is járt prémium. Mire hazatér innen már mehet is nyugdíjba.

Harrigan elvigyorodott erre, és megveregette a srác vállát.

– Simons? – szólt hátra. – A radar jelez valamit?

A fickó kiköpte a szájában lévő fogpiszkálót és megnézte a kezelőfelületen lévő képernyőt.

– Valami közeleg felénk – mondta, majd észak fele nézett. – Északról. A mérete kb. 13-14 méter és gyorsan közeledik.

Harrigan abba az irányba nézett. Nem lehetett egy újabb hastatitan, hisz ahhoz túl kicsi. A láthatáron feltűnő teremtmény olyan volt mint ha Harriman legsötétebb rémálmából tűnt volna elő. Két lábú volt. A hátát fekete páncél borította. A farka úgy himbálódzott mint az ostor. A feje legjobban egy cápáéra emlékeztetett, a szemei felett pedig hátrairányuló, rövid szarvak voltak. Taurudraco-k.

A szörnyeteg futva közeledett a hastatitan csorda felé.

A csorda bal oldalán pedig egy másik, ugyanolyan vadállat bukkant fel, és indult meg a zsákmány felé.

– A Raptorok tűzparancsot kérnek – mondta Simmons.

– És a hasto-k pedig szabaduljanak el, még mit nem! – kiáltotta. – Tereljék be ezeket a dögöket a feldolgozóba. – Intett Larsonnak a sofőrjének. – Mi addig elintézzük a két nyomorult dögöt.

A légpárnás megfordult és elindult a jobb oldali taurudraco felé, a nagyra nőtt hüllő felordított. A hátul haladó légpárnás oldalról közelített felé, a gépágyúnál ülő fickó pedig lőni kezdett, de a ragadozó kitért az útjából. Futni kezdett, előre szegezte a fejét, és egyszerűen felöklelte a járművet. A terepjáró az ütés erejétől az oldalára fordult. A személyzetnek ideje sem volt kimászni, de a nagyra nőtt gyík talpai egyszerűen laposra taposták a járművet. Harrigan járművéhez csatlakozott a másik terepjáró. Felzárkozott mellé.

– Kanyarodj jobbra – kiáltotta oda Larsonnak, majd intett a másik sofőrnek, aki balra tért ki. Ezzel megkerülték a fenevadat, ami felismerve, hogy kelepcébe került, futni kezdett. Simmons ezt használta ki, amint mellé ért a vadállat felé fordította a gépfegyvert, és lőtt. A taurudraco feje egyszerűen szétrobbant a lövések erejétől. A teremtmény az oldalára zuhant. A bal oldali terepjáró egy elegáns pördüléssel kitért az összecsukló test útjából, de nem készült fel a hátulról jövő támadásra.

A taurudraco dühösen felüvöltött, majd erős állkapcsával megragadta a légpárnás hátsó részét, és felkapta, majd elhajította. Pontosan Harriganék felé. A sofőr a gázra lépett, de késő volt. A felé repülő jármű a terepjáró hátsó részét találta el. A gép megpördült a tengelye körül. A bosszú szomjas ragadozó neki rontott Harrigenék járművének. Simmons felé fordította a gépágyút, de a taurudraco gyorsabb volt.

Az állkapcsa megragadta a fickót, majd egyszerűen kikapta a gépágyú mögül. A vadállat bekapta. Harrigan és Laarson kiugrott a terepjáróból, és futásnak eredtek. A szörnyeteg ekkor már a járműnek esett neki.

10 percen keresztül futottak, a végén már ziháltak, amikor elérték a feldolgozó központot, ahol már neki láttak a hastasauruszok leölésének és feldolgozásának.

 

– Na ide figyeljen maga, faszfej! – kiáltott fel Harrigan, majd rácsapott a szintetikus tölgyfából készült asztalra. Az ütés erejétől megremegtek a ceruzatartóban lévő sárga tollak, de ez az egész akció arra késztette az íróasztal túloldalán ülő Keyfindert, hogy felhúzza a szemöldökét. A férfi hosszúkás arca és alaposan hátranyalt haja Harriganből kihozta az állatot. – Két taurodraco volt. Másodpercek kérdése volt, hogy ne zabálják fel a csordát!

Keyfinder az UAPC helyi képviselője volt. Ő intézte a bolygó exportját és importját, valamint nem kevés üzleti érdekeltsége volt a dzsungelben lévő bizonyos gyümölcsfélékből kisajtolt szesz eladásában.

A fickó felállt, megigazította a sportöltönyét, majd kinézett az irodája nagy ablakán az alatta elterülő Ripville-re. A látképet a T-Rex Casino impozáns vörös homokkőből készült vulkánra emlékeztető épülete uralta.

– De meg lett a hús igaz. Mind a 800 tonna, plusz a melléktermékekből készült műtrágya?

Harrigan, aki ekkora már úgy fújtatott mint a ló bólintott. Nem tudta megszokni, hogy egy ilyen céges senkiházi legyen a feljebbvalója. Egész gyerekkorában, amit egy nyomornegyedben töltött a Britanniai megapoliszban az ilyenek tehénkedtek a szegényeken, az ilyenek tömték meg a zsebüket. Kedve lett volna odavetni egy taurudraco elé. - Nyugodjon meg, valószínűleg lekóborolt északról, de viszont tegyen lakatot az emberei szájára – sandított a zsoldosok főnökére. – Ha azok bejönnek egy tivornyázásra Ripcitybe, és elmesélik a kicseszett sztorit, akkor a sok gazdag vendég elrepül innen, mert ő nekik csak messoraptorokról és Cruerostsaurusoktól kellett tartaniuk.

– Ez még csak a kezdet. Ahogy olvastam a Hastotitanok is északon élnek. Itt valami készül.

– Na ez jó, hogy ha gond van a gyíkokkal, akkor csak egy valakihez fordulhatok. Ahhoz a két ökobolondhoz. Cody Raysom és Jonathan Wright. Tudja az a fickó írta azt a könyvet, hogy mi vagyunk a legveszélyesebb ragadozó, meg ilyenek. Konzultáljon maga velük…

Harrigan hallott már róluk. Egyszer a tengernél a zsoldosok leakartak vadászni valami vízi gyíkot. A két bolond pedig a szigony és a hüllő közé álltak a légpárnásukkal. Bátrak, de bolondok…

– Olvastam a könyvet – Hát te nem vagy ragadozó, basszus. Te egy kibaszott hiéna vagy. – Beszélek majd velük.

Erre hamarosan sor is került, de nem valami nyugodt körülmények között…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://planetekhinda.blog.hu/api/trackback/id/tr503307957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása