HTML

Ekhinda gyermekei: A Lázadás

Ekhidna, minden szörnyek ősanyja a görög mitológiában az ókori világ legvisszataszítóbb teremtése. Kétó leánya és Tüphón felesége volt, akitől több gyermeke is született. Arca szépséges nimfa arca volt, de teste kígyóé, és így nyelve is sziszegő kígyó-nyelvként nyúlt ki szájából. Neve viperát jelent. Zeusz megkímélte Ekhidna és szörny gyermekei életét, hogy a jövő hőseinek is akadjon munkája. Ekhidna gyermeke volt a Nemeai oroszlán, Kerberosz, Ladón, a khimaira, a szphinx és a lernéi hidra, a Prométheusz máját marcangoló keselyű, az erümanthoszi vadkan, illetve Phaia, a krommüóni vademse. Másik bolygó, de egy új föld. 65 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszokat eltörölte a Föld színéről egy asztreoida. Egy ismeretlen idegen faj viszont pár száz dinoszauruszt még a katasztrófa előtt elvitt egy másik bolygóra ismeretlen célból. 2156 A Földön élő állatok többsége kipusztult, az emberiség éhezik. Egy kapzsi nagyvállalat felfedezi az Ekhinda bolygót, és ezzel egy kimeríthetetlen húsforrást. A jelen: Egy tudóscsapat felfedezi a bolygón intelligens dinoszauruszok egy elárvult példányát, közben a cég zsoldosai a bolygón fokozzák a vadászatot, ezzel veszélyeztetve az élővilág jövőjét.

Friss topikok

Címkék

4. Kihalások...

Néma Bob 2011.10.18. 19:20

 „A nevem Koronás. Sapiosaurus vagyok”

A kivülálló csak annyit látott volna, hogy a fűben üldögélő sapiosaurusnak vadul jár a tenyere, a vele szembe ülő nő pedig helyesli ezt. A beszélgetés két részvevőjének ez viszont mindennél érthetőbb volt.

– Jó volt – mondta mosolyogva Cody.

Koronás az elmúlt három hónapba sokat nőtt. Már lassan magasabb volt mint egy ember. A fején és az alkarján lévő kék-zöld dísztollak már teljesen kifejlődtek. Már régen nem volt az a nyeszlett kis fióka aki eltört lábbal feküdt egy bölcsőbe.

Már egy nagy, kifejlett sapiosaurus.

Okosodott is. Cody rájött, hogy Koronás okos. Már 800 jelet tudott a jelnyelvből, de ez a szám nőtt. Hamarosan már mondatokat is alkotott. Kialakult képe volt az őt körülvevő világról.

Továbbra is sokat járt az erdőbe, de már óvatosabb volt. Sokat segített Codynak és Johnnak a megfigyeléseikben. Képes volt kezelni a felszereléseket.

„Te ember, én sapiosaurus.”

Cody bólintott, és megveregette a lény vállát.

Koronás a távolba révedt. Tőlük jobbra egy facsoport volt, ahol rostratitanok legelésztek. Karcsú, négylábú növényevő. Hosszú, ostorszerű nyakuk végén, papagájéra emlékeztető fej ült.

– Honnan származol?

„Föld. Egy innen nagyon távoli hely.”

Cody bólintott, és a távolba nézett.

„Nem értek egy valamit”

– Mit?

A sapiosaurus kezei táncoltak, ahogy elmutogattak a mondandóját.

„ Te emlős, én dinoszaurusz. Egy világról származunk, de nekem az Ekhinda az otthonom. A Földön már nem élnek dinoszauruszok.”

Cody a távolba nézett. Az erdő, a fű. A rostratitan csorda. Ez csoda volt a számára. A Földön a szabad területeken a megművelt földek és a hatalmas megapoliszok uralták.

– Az régen volt. 65 millió évvel ezelőtt a bolygónk ütközött egy kisbolygóval. Ez hosszú időkre eltakarta a napot. A növények kihaltak, ahogy a nagyobb növényevők és a velük táplálkozó ragadozók. Csak pár kisebb állat élte túl, de így is százezer évbe telt, hogy visszatérjen az élet.

Koronás nem adta fel.

„Akkor mi hogy kerültünk ide?”

Cody megvonta a vállát.

– Valakik ide hoztak titeket, de egy nyomukat sem találtuk meg. A lényeg, hogy az utolsó bogárig létrehoztak itt egy ökoszisztémát, egy működőképes élővilágot.

Koronás az erdő felé pillantott. A szemeivel keresett valamit. Cody gondolta, hogy a társait. 6 hónappal ezelőtt látott sapiosaurust, és azóta mintha megváltozott volna benne valami.

„Tudom, hogy nem te vagy az anyám, és nem ti vagytok az én népem. Ők a népem, a többi sapiosaurus, de nem fogadnak be. Emberszagom van.”

Cody közelebb húzódott a sapiosaurushoz és a vállára rakta a kezét.

– Attól függetlenül szeretlek téged.

A sapiosaurus Cody felé pillantott.

„ Köszönöm” mondták a lény ujjai.

Vajon mi lesz, hogy ha megtudja, hogy az emberek végeztek a törzsével és az anyjával?

 

***

 

A lény kiemelte a krokodilszerű fejét, de azonnal lebukott a szigony elől. Az ágyúnál ülő fickó felkiáltott. Harrigan egy távcsövön keresztül nézte az öblöt. 10-12 hajó zárta el, ezzel csapdába csalták a lényt.

A leviathosaurus csapdába esett.

A lény kígyószerű teste újra felbukkant, a hajók felé kezdett úszni, egy újabb lövés, de a teremtmény újra alámerült.

– Balfaszok – morogta. Tudta a nevüket, bizony kirúgja őket.

Holnap ilyenkor már a Föld felé tartanak majd.

– Ezt nem teheti – kiáltotta a balján álló John Wright. Harrigan ránézett a tojásfejre, majd köpött egyet.

– Az a dög ide úszott, és zabálja a balneosaurus állományt.

Szíve szerint a fegyvere csővét a fickó homlokához tartotta volna, és meghúzta volna a ravaszt. Az utóbbi pár hónapba már legalább három taurudraco tűnt fel az UAPC területén. Mintha a vándorló csordákat követték volna, amikből megsokszorozódtak volna az elmúlt pár hétben.

– Az egyezmény szerint védett. Már csak pár száz példány van.

– Akkor 1-gyel kevesebb lesz.

A vadállat nem mutatkozott.

– Amúgy csak azért hivatott ide, hogy megnézzem ezt a kis műsort?

– Nem – mondta Harrigan, majd elindult a légpárnása felé. A tudós követte. – Az utóbbi pár hétbe egyre több és több növényevő hatol be a területünkre. Ez nem baj. Keyfinder örül. Több pénzünk van, csak egy a gond. Taurudracok, messoraptorok és más egyéb kimondhatatlan nevű dögök járnak a nyomukba. Öt emberemet temettem el a múlt hónapba, valamint ezek a vadállatok 5 milliós kárt okoztak a felszerelésbe. Ez miért lehet?

Wright megvonta a vállát.

– Az utóbbi időkben szárazabb lett északon az éghajlat. Ez csábíthatta őket ide.

A férfi megfordult, majd elindult a saját járgánya felé. Harrigan utána eredt, de a másik futni kezdett.

– Jó most pedig elmondja, hogy riaszthatom el őket. A skulót rájuk pazarlom, valamint Keyfinder kurvára nem akarja, hogy a turistákra – a fickó már azon volt, hogy beüljön a kocsijába, de Harrigan gyorsabb volt. Elállta az útját.

– Tudja mit, szerintem pakoljanak el, és húzzanak el innen. – Wrighton látszott, hogy dühös. - Már háromszor okoztunk tömeges fajkihalást. Nem lenne jó, hogy ha negyedszerre is összehoznánk. Amúgy – John a fejével az öböl felé biccentett. – Szerintem gond van.

Harrigan vetett még egy pillantást a fickóra, ekkor észrevett a szélvédőjén egy képet. Egy dekoratív, barna hajú nő volt rajta, aki átölelt egy fiatal sapiosaurust.

Elraktározta magának az információt, majd az öböl felé pillantott.

A hajókon lévő apró alakok ugráltak és dühösen hadonásztak. Sorba lőtték ki a szigonyaikat.

– Hát meglógott!

A földhöz vágta a távcsővet.

John ekkor indította be a terepjáróját, majd elhúzott nyugat fele. Harrigan utána pillantott. Ekkor felsípolt a rádiója.

– Egy Eversoriceratops hatolt be a területünkre, és támadta meg az egyik egyik corondraco csordát – mondta Sawyer. – Jó lenne ha jönnél.

– Megyek. – Az agyából nem tudta kitörölni a nő és a sapiosaurus képét.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://planetekhinda.blog.hu/api/trackback/id/tr583312597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása